Aardappelen; wat een veelzijdig product.

Blijf variëren en proberen!

De aardappel is een zeer geliefd product omdat hij, naast de gezonde voedingsstoffen, ook heel veelzijdig is in het gebruik. Want je kunt werkelijk alles bedenken en het past bij de aardappel. Natuurlijk kun je ze koken, bakken en pureren. Maar ook raspen, poffen en frituren is een bekende bewerking. Zo zijn frietjes natuurlijk wel een van de bekendste variaties met de aardappel. Inmiddels zijn er zoveel verschillende aardappelsoorten en valt de een beter in de smaak dan de ander. De ene aardappel is ook geschikter om een bepaalde bewerking mee te doen dan een ander. Het aardappelras, kooktype en de kwaliteit bepaalt waarvoor de aardappel geschikt is. Er zijn verschillende soorten aardappelrassen verkrijgbaar.

Vastkokende aardappelen zijn prima geschikt om te bakken en te koken, te wokken of voor in een salade. Als je van een vaste structuur houdt, zijn (iets) kruimige aardappelen geschikt voor stamppot, puree, soep of soufflé. Poffen is ook mogelijk, als je van een losse structuur houdt. De meeste in Nederland geteelde aardappelen worden verwerkt tot frites of aardappelzetmeel. Minder mooie aardappelen veranderen bijvoorbeeld in rösti.

Wij zijn altijd bereikbaar!

Heb je een probleem? Of wil je snel een bestelling plaatsen?