Tranen in je ogen?

Ja dat doen uien met je :)

Uien zitten waarschijnlijk in 90% van al je maaltijden verwerkt. Het is een echte smaakmaker én nog supergezond ook!
De uienfamilie is immens groot en bestaat uit ongeveer 600 verschillende soorten. Dit heeft mede te maken met het feit dat de ui verwant is aan de prei, bieslook en knoflook.

Er zijn 3 type uien onder te verdelen;
1) De bol. Waarschijnlijk ook gelijk het meest bekende en gebruikte uiensoort. Ook hier heb je veel verschillende soorten smaken in. Zoals de zoete ui, rode ui, witte ui en zilverui.
2) De sjalot. Deze heeft een iets langwerpige vorm en vaak een iets verfijndere smaak dan de boluien.
3) Stengel ui. Deze lente-uitjes worden vroeg geoogst. Je kunt ze het best vergelijken met een prei, doordat het vrij grote planen zijn met licht verdikte witte schachten. Deze variant komt bijvoorbeeld in salades goed tot zijn recht.

Uien zijn op zijn gezondst en vooral voedzaamst als ze rauw worden gegeten. Ze zijn zeer rijk aan mineralen als calcium, fosfor en vooral kalium en vitamine C.
Uien zijn het hele jaar door te verkrijgen, maar kunnen nogal van kwaliteit verschillen. Let goed vooral goed op de stevigheid van de ui, maar ook de gladde & glanzende schil. Bewaar de uien altijd buiten de koelkast op een droge, donkere plaats.

Wij zijn altijd bereikbaar!

Heb je een probleem? Of wil je snel een bestelling plaatsen?